zondag 24 april 2016

Helpt Stichting Pesten op de werkvloer dagelijks slachtoffers van pesten op het werk zoals ze zelf beweren in een salesclip?

Sinds 22 september 2014 beweerd Stichting Pesten op de werkvloer, dat zij dagelijks slachtoffers van pesten op het werk te helpen. Klopt dit wel?

Feit is dat Stichting Pesten op de werkvloer statutair is opgericht 10 juni 2014 (na te gaan via de Kamer van Koophandel).

Feit is dat Stichting Pesten op de werkvloer vóór oktober 2014 niet in de publiciteit is geweest (pas in oktober 2014 kwam deze Stichting in de publiciteit). Dit betekent dat op het moment van maken en uploaden van deze salesclip van Stichting Pesten op de werkvloer deze Stichting niet dagelijks slachtoffers van pesten op het werk hielp. M.a.w. de bewering van deze Stichting klopte destijd niet.


Sinds 22 september 2014 beweerd Stichting Pesten op de werkvloer dagelijks slachtoffers van pesten op het werk te helpen (vanaf 0:55). .jpg

Helpt Stichting Pesten op de werkvloer anno april 2016 dagelijks slachtoffers van pesten op het werk?

Feit is dat Stichting Pesten op de werkvloer het helpen van individuele slachtoffers van pesten op het werk sinds half juni 2015 tot op heden eind april 2016 uit de vocabulaire heeft geschrapt, immers zowel op de website als op de facebookpagina van Stichting Pesten op de werkvloer wordt niet meer gerept over het helpen van individuele slachtoffers van pesten op het werk. Nog sterker Stichting Pesten op de werkvloer schrijft zelf op haar website, citaat "Heeft u een reactie naar aanleiding van het verhaal van Saskia? Deze kunt u naar ons sturen. Herkent u uw eigen situatie in dit verhaal en weet u niet bij wie u terecht kunt? Neem contact op met Stichting Korrelatie." Einde citaat.

In de uitgave van Binnenlands Bestuur 29 mei 2015 zegt voorzitter Stichting:
Citaat: "We komen zodoende op van de rechten van de slachtoffers, al vormen we geen opvang voor ze." Einde citaat.

In een publicatie op 31 mei 2015 zegt voorzitter Stichting:
http://www.nu.nl/werk-en-prive/4059051/half-miljoen-mensen-wordt-structureel-gepest-werkvloer.html
Citaat: "Willemse benadrukt dat haar stichting en de website geen hulpverlening bieden. We zijn geen psychologen." Einde citaat.

M.a.w. anno april 2016 helpt Stichting Pesten op de werkvloer ook niet dagelijks slachtoffers van pesten op het werk, nog sterker Stichting Pesten op de werkvloer stuurt ze door naar Stichting Korrelatie. De bewering van Stichting Pesten op de werkvloer in de salesclip klopt ook anno april 2016 niet.


Stichting Pesten op de werkvloer verwijst april 2016 via haar website naar Stichting Korrelatie.
http://www.pestenopdewerkvloer.nl/ervaringsverhalen/ervaringsverhaal-saskia/


Stichting Pesten op de werkvloer verwijst in april 2016 via facebook naar Stichting Korrelatie.
https://www.facebook.com/pestenopdewerkvloernl-554820681272157/

Kijken we naar de geluiden die diverse slachtoffers van pesten op het werk afgaven m.b.t. hun ervaring over de "hulpverlening" van Stichting Pesten op de werkvloer (in de tijd dat Stichting Pesten op de werkvloer wel enige pogingen deed om individuele gevallen van pesten op het werk te helpen), was een veel gehoorde reactie dat Stichting Pesten op de werkvloer de slachtoffers doorstuurde naar een (dure) advocaat.

Anno eind april 2016 probeert Stichting Pesten op de werkvloer (al improviserend) het over een andere boeg te gooien, te weten het inschakelen van Herman Sars van Sars Personeeladvies (als "raadsman") die gratis inschattingsgesprekken gaat houden volgens het bericht op facebook. Dit mogelijk in ruil voor het mogen geven van betaalde trainingen via Stichting Pesten op de werkvloer. Hoelang dat een werkbare situatie is, dat zal de tijd leren. En hoe goed de adviezen van "raadsman" Herman Sars zijn dan zal ook de tijd leren. (Herman Sars is overigens geen jurist maar de eigenaar van een bureau dat personeelsadvies geeft.) Dat Stichting Pesten op de werkvloer de term "raadsman" gebruikt in deze voor Herman Sars in haar facebookbericht is dan ook een beetje vreemd.Op facebook vermeld Stichting Pesten op de werkvloer op 22 april 2016, citaat: "Wij hebben nieuws!! Wij hebben een raadsman mogen verbinden aan de stichting die situaties rond pesten op de Werkvloer kan inschatten voor werknemers! Het inschattingsgesprek is gratis en helpt je bepalen waar je staat. Kijk voor onze raadsman adviezen op:" Einde citaat.
De website van Sars Personeeladvies vermeld 22 april 2016, citaat: "Sars Personeeladvies is tevens als trainer verbonden aan de Stichting Pesten op de Werkvloer. De Stichting biedt trainingen/workshops aan voor management, leidinggevenden en Ondernemingsraden. Voor de eerste 25 workshops voor Ondernemeningsraden van Gemeentelijke organisatie is de workshop gratis, omdat het Insituut GAK de kosten voor zijn rekening neemt." Einde citaat.

Je zou de indruk kunnen krijgen, dat Sars Personeelsadvies in ruil voor het geven van betaalde trainingen wel inschattingsgesprekken wil maken voor Stichting Pesten op de werkvloer. Wat er dan "ingeschat" gaat worden maakt de berichtgeveing op de facebookpagina van deze Stichting niet duidelijk.

M.b.t. de vraag helpt Stichting Pesten op de werkvloer dagelijks slachtoffers van pesten op het werk zoals ze zelf beweren in hun salesclip, is op basis van feiten vast te stellen, dat die bewering niet klopte en niet klopt.

Dit bewijs is verzameld door Gerrit Hartholt
https://nl.linkedin.com/in/gerrithartholt/nl
In de periode begin november 2014 tot eind mei 2015 als vrijwilliger betrokken geweest bij de Stichting Pesten op de werkvloer, dit in 2015 als lobbyist.
Ervaringsdeskundige
Initiatiefnemer petitie 'Stop pesten op het Werk!'
Initiatiefnemer actiegroep Stoppestenophetwerk.nu
Initiatiefnemer petitie 'Pesten op het werk in het wetboek van strafrecht'

Zie ook:
- 2 of meer versies financieel jaarverslag 2014 Stichting Pesten op de werkvloer:
http://stichtingpestenopdewerkvloer.blogspot.nl/2016/04/waarom-zijn-er-2-of-meer-versies-van.html
- Stichting Pesten op de werkvloer plaatste logo Ministerie SZW zonder toestemming op verkoop website:
http://stichtingpestenopdewerkvloer.blogspot.nl/2016/04/waarom-plaatste-stichting-pesten-op-de.html
- Voorzitter Stichting Pesten op de werkvloer heeft zichzelf tot deskundig expert benoemd:
http://stichtingpestenopdewerkvloer.blogspot.nl/2016/04/waarom-heeft-voorzitter-stichting.html
- Opvallende teksten Stichting Pesten op de werkvloer, teksten die nog wel eens niet kloppen of zich tegenspreken of waar je niets meer van hoort:
http://stichtingpestenopdewerkvloer.blogspot.nl/2016/04/opvallende-teksten-stichting-pesten-op.html
- Stichting Pesten op de werkvloer wil de pestkoppen op het werk belonen:
http://stichtingpestenopdewerkvloer.blogspot.nl/2016/04/stichting-pesten-op-de-werkvloer-wil-de.html
- Waarom doet Stichting Pesten op de werkvloer zaken met Nolin Uitgevers, dit terwijl Nolin Uitgevers op 3 februari 2015 te zien was in een uitzending van AvroTros Opgelicht?! over advertentiefraude / acquisitiefraude?:
http://stichtingpestenopdewerkvloer.blogspot.nl/2016/04/waarom-doet-stichting-pesten-op-de.html
- Wat is de relatie tussen Stichting Pesten op de werkvloer en undercover specialist The Insider (undercover ideeën van de werkvloer halen):
http://stichtingpestenopdewerkvloer.blogspot.nl/2016/04/wat-is-de-relatie-tussen-stichting.html
- Op 29 mei 2015 heeft Stichting Pesten op de werkvloer een subsidie, op 31 mei 2015 plotseling niet meer:
http://stichtingpestenopdewerkvloer.blogspot.nl/2016/05/op-29-mei-2015-heeft-stichting-pesten.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten