zaterdag 30 april 2016

Waarom doet Stichting Pesten op de werkvloer zaken met Nolin Uitgevers, dit terwijl Nolin Uitgevers op 3 februari 2015 te zien was in een uitzending van AvroTros Opgelicht?! over advertentiefraude / acquisitiefraude?

De reden dat Stichting Pesten op de werkvloer zaken doet met Nolin Uitgevers, ondanks dat Nolin Uitgevers te zien was in de uitzending van AvroTros Opgelicht?! d.d. 3 februari 2015, is vermoedelijk het SponsorPublicatieConcept wat Nolin Uitgevers hanteert voor klanten.

Het SponsorPublicatieConcept van Nolin Uitgevers komt er (anno 2015 en 2016) samengevat op neer, dat een publicatie (boekje, magazine, poster of wat dan ook) voor de opdrachtgever gratis is, maar voor de "adverteerders" en/of  "sponsors" niet. M.a.w. Nolin Uitgevers (of één van de andere BV's) zoekt net zolang naar "adverteerders" tot dat een publicatie "gratis" is voor de opdrachtgever. Of Nolin daarbij altijd even netjes te werk gaat, is dan een goede vraag.

Nolin zeg: Elke organisatie een gratis publicatie?:
http://www.nolin-binnenhofprojecten.nl/publicaties/
Citaten:
- "Nolin Uitgevers biedt uw organisatie de mogelijkhed om (kostenloos) door middel van sponsorbemiddeling een publicitaire uiting te ondersteunen."
- "Het SponsorPublicatieConcept van Nolin Uitgever stelt uw verenging, stichting of fonds in staat om op professionele wijze en zonder kosten een brochure, gids of krant uit te geven voor de achterban leden of donateurs. Met het SponsorPublicatieConcept bespaart uw organisatie veel geld en tijd, want alle kosten ten behoeven van de uitgave en de werving van sponsoren en sponsorgelden worden door de uitgever in eigen beheer geregeld."
Einde citaten.


SponsorPublicatieConcept Nolin Uitgevers bovenste deel webpagina .jpg


SponsortPublicatieConcept Nolin Uitgevers middelste deel webpagina .jpg


SponsorPublicatieConcept Nolin Uitgevers onderste deel webpagina .jpg

Wat vinden mensen op internet van Nolin:

http://www.nujij.nl/economie/kamer-van-koophandel-onderschept-weer-valse.4255601.lynkx
Citaat: "Nou ik heb anders zeer slechte ervaringen met Nolin. Agressieve verkoopmethodes. Ze bellen je op om je te informeren over advertentiemogelijkheden. Als je vervolgens aangeeft dat ze de informatie op kunnen sturen (zonder opdracht te geven dus) zodat je het eens rustig kunt nalezen wat ze aanbieden, dan krijg je al een opdrachtbevestiging in de bus. Daarnaast gaat het om meerdere B.V's die ongevraagd contactgegevens naar elkaar uitwisselen om je zo extra advertenties aan te smeren." Einde citaat.
http://www.schagenfm.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=3422221:storm-in-glas-water&catid=1:nieuws&Itemid=29
Citaat: "Bedrijvengroep Niedorp waarschuwt ondernemers vooral niet te adverteren bij uitgeverij Nolin in Hoogezand. Deze uitgeverij benadert ondernemers om hun advertentie te plaatsen in een brochure over pesten. De bedrijvengroep vertrouw Nolin niet omdat scholen in Niedorp niks weten over deze brochure en noemen de uitgeverij 'malafide'." Einde citaat.
https://www.facebook.com/permalink.php?id=138349972982088&story_fbid=399673623516387
Citaat: "Nolin neemt de aantijging serieus en gaat er mee aan de slag. NOU, NIET DUS!!! Op 29 augustus 2014 krijg ik een factuur voor €108,90, voor iets waar ik niet van weet en waar ik zeker geen opdracht voor heb gegeven!!" Einde citaat.
https://twitter.com/basdemelker/status/265095111875108866
Citaat: "Kijk uit voor spookfacturen van Uitgeverij Nolin te Hoogezand-Sappermeer! Niet betalen maar melden en aangifte doen #advertentiefraude Pls RT" Einde citaat.
https://plus.google.com/+PieterMeier/reviews
Citaat: "Praktijken lijken op die van oplichters. Ze versturen na informatief telefoontje meteen en ongevraagd een opdrachtbevestiging." Einde citaat.
https://twitter.com/phoogstra/status/66054494693236736
Citaat: "Uitgeverij Nolin aan de lijn.... of ik voor 65 euro wil meedoen in een brochure over kanker en sport...." Einde citaat.
https://twitter.com/victorvleeuwen/status/63145339145826304
Citaat: "#victorvleeuwen heeft aanvraag gehad om te adverteren in een folder "Stop het Pesten" voor de basis scholen in de regio via uitgeverij Nolin" Einde citaat.
https://twitter.com/Karinhorstman/status/7682258153
Citaat: "@Martjebos ohja wij ook, vooral die vage advertenties voor een goed doel dat niet bestaat #nolinuitgeverij #oplichters!"  Einde citaat.
https://twitter.com/robhagennl/status/29665678093
Citaat: "Nolin uitgevers moet betere televerkopers nemen. Ze jokken namelijk...Beetje jammer dat ik kan lezen voor Nolin b.v.!" Einde citaat.
https://twitter.com/koninklijkeanko/status/33157698891550720
Citaat: "Daar zijn ze weer: de spookfacturen! Dit keer moet je oppassen voor 'Nolin Uitgevers' en ......" Einde citaat.

Nolin Uitgevers (en andere uitgevers die bepaalde verkooptechnieken toepassen / toepasten) konden jarenlang gebruik maken van een maas in de wet. Die maas in de wet had tot gevolg dat de bewijslijst bij advertentiefraude / acquisitiefraude grotendeels lag bij de ondernemer die "geadverteerd" had. Pas op het moment dat het initiatiefwetsvoorstel van de Tweede Kamerleden Sharon Gesthuizen SP en Foort van Oosten VVD ingaat (in de loop van 2016), wordt het voor "advertentieverkopers" moeilijker (immers de bewijslast komt dan meer bij de "advertentieverkopers" te liggen.

Hiermee is niet gezegd dat Nolin Uitgevers compleet fout is, of altijd in de fout is gegaan, maar hiermee is gezegd dat Nolin (net zoals andere van dit soort uitgeverijen) in een x-aantal gevallen gebruik heeft gemaakt en gebruik heeft kunnen maken van de bovengenoemde maas in de wet. Wat verder wel opvalt, is dat Nolin Uitgevers zich "gespecialiseerd" heeft in het hanteren van het SponsorPublicatieConcept voor zogenaamde "goede doelen", of die "goede doelen" in alle gevallen ook werkelijk "goede doelen" zijn, dat is niet zeker (zal van geval tot geval bekeken moeten worden).

Nolin zegt: Wij geven o.a. publicaties uit voor:
http://www.nolin-binnenhofprojecten.nl/

Acquisitiefraude wordt strafbaar:
http://opgelicht.avrotros.nl/nieuws/detail/10081/
Via deze URL is de uitzending van AvroTros Opgelicht?! van 13 oktober 2015 terug te zien met een update over advertentiefraude / acquisitiefraude (rechts boven op die webpagina), en het soort methodes wat door "advertentieverkopers" wel eens wordt toegepast. Let op Opgelicht?! verwijdert uitzendingen na 1 jaar van haar website.

Wat te doen bij advertentiefraude / acquisitiefraude:
https://www.fraudehelpdesk.nl/zoeken/antwoord/?zoekopdracht=acquisitiefraude&antwoord_id=76
Citaat: "Als u twijfelt aan de magazines/boekjes die worden uitgegeven door het advertentiebureau of de door het advertentiebureau geëxploiteerde websites, kunt u hen vragen om verantwoording af te leggen voor de wijze waarop zij hun taken hebben voldaan. Wanneer het advertentiebureau dit niet kan aantonen, kan de zogenaamde overeenkomst eventueel worden ontbonden op grond van wanprestatie. Zorg dat u dit standpunt goed onderbouwt en eventueel aanvult met bewijs waaruit de wanprestatie blijkt." Einde citaat.

Zodra het initiatiefwetsvoorstel van de Tweede Kamerleden van Sharon Gesthuizen en Foort van Oosten in de loop van 2016 in werking gaat, wordt de positie van de slachtoffers van de "advertentiebureaus" beter (bewijslast ligt dan niet meer volledig bij de slachtoffers).


Brief advocaat Nolin aan Opgelicht?! d.d. 4 feb 2015 pag 1
http://www.nolin-binnenhofprojecten.nl/wp-content/uploads/2015/02/Brief-Opgelicht.pdf

Brief advocaat Nolin aan Opgelicht?! d.d. 4 feb 2015 pag 2
http://www.nolin-binnenhofprojecten.nl/wp-content/uploads/2015/02/Brief-Opgelicht.pdf

Brief advocaat Nolin aan Opgelicht?! d.d. 4 feb 2015 pag 3
http://www.nolin-binnenhofprojecten.nl/wp-content/uploads/2015/02/Brief-Opgelicht.pdf

Bijzonderheid: deze brief bewijst dat Nolin Uitgevers te zien was in de uitzending van AvroTros Opgelicht?! d.d. 3 februari 2015.

Je zou haast denken dat Nolin Uitgevers veel personeel in dienst heeft, tot dat je de bestandsnaam goed leest:
"Bestandsnaam aldus Nolin zelf op 12 juli 2015: Nolin-BBQ-2015-06-12 (16 of 16).jpg"


"Bestandsnaam aldus Nolin zelf op 12 juli 2015: Nolin-BBQ-2015-06-12 (16 of 16).jpg"

Dit bewijs is verzameld door Gerrit Hartholt
https://nl.linkedin.com/in/gerrithartholt/nl
In de periode begin november 2014 tot eind mei 2015 als vrijwilliger betrokken geweest bij de Stichting Pesten op de werkvloer, dit in 2015 als lobbyist.
Ervaringsdeskundige
Initiatiefnemer petitie 'Stop pesten op het Werk!'
Initiatiefnemer actiegroep Stoppestenophetwerk.nu
Initiatiefnemer petitie 'Pesten op het werk in het wetboek van strafrecht'

Zie ook:
- 2 of meer versies financieel jaarverslag 2014 Stichting Pesten op de werkvloer:
http://stichtingpestenopdewerkvloer.blogspot.nl/2016/04/waarom-zijn-er-2-of-meer-versies-van.html
- Stichting Pesten op de werkvloer plaatste logo Ministerie SZW zonder toestemming op verkoop website:
http://stichtingpestenopdewerkvloer.blogspot.nl/2016/04/waarom-plaatste-stichting-pesten-op-de.html
- Voorzitter Stichting Pesten op de werkvloer heeft zichzelf tot deskundig expert benoemd:
http://stichtingpestenopdewerkvloer.blogspot.nl/2016/04/waarom-heeft-voorzitter-stichting.html
- Stichting Pesten op de werkvloer beweert dat zij dagelijks slachtoffers van pesten op het werk helpen, dit klopt niet:
http://stichtingpestenopdewerkvloer.blogspot.nl/2016/04/helpt-stichting-pesten-op-de-werkvloer.html
- Opvallende teksten Stichting Pesten op de werkvloer, teksten die nog wel eens niet kloppen of zich tegenspreken of waar je niets meer van hoort:
http://stichtingpestenopdewerkvloer.blogspot.nl/2016/04/opvallende-teksten-stichting-pesten-op.html
- Stichting Pesten op de werkvloer wil de pestkoppen op het werk belonen:
http://stichtingpestenopdewerkvloer.blogspot.nl/2016/04/stichting-pesten-op-de-werkvloer-wil-de.html
- Wat is de relatie tussen Stichting Pesten op de werkvloer en undercover specialist The Insider (undercover ideeën van de werkvloer halen):
http://stichtingpestenopdewerkvloer.blogspot.nl/2016/04/wat-is-de-relatie-tussen-stichting.html
- Op 29 mei 2015 heeft Stichting Pesten op de werkvloer een subsidie, op 31 mei 2015 plotseling niet meer:
http://stichtingpestenopdewerkvloer.blogspot.nl/2016/05/op-29-mei-2015-heeft-stichting-pesten.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten